Kialakult a torna-vb magyar férfikerete


A hölgyekhez hasonlóan a férfiaknál is összeállt az október 2-8. között megrendezésre kerülő montreali világbajnokságon résztvevő tornászok névsora. A viadalon Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Kállai Zoltán, Selmeczi Bánk, Dudás Norbert és Vecsernyés Dávid képviseli a magyar színeket.

Arról már beszámoltunk, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián a tokiói olimpiára készül, így nem indul az október 2-án kezdődő montreáli világbajnokságon, mivel vállproblémája miatt egy kisebb beavatkozáson esik át.

Sóvágó Lajos szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Kardos Botond hat szeren, egyéni összetettben mérettetik meg, míg Boncsér Krisztián talajon és nyújtón lép a szerekhez. A GP- győztes Kállai Zoltán és Selmeczi Bánk csak lólengésen mutatkozik be, Dudás Norbert két szeren, gyűrűn és korláton, Vecsernyés Dávid pedig nyújtón szerepel. A válogatott a szeptember 27-i indulásig a budapesti Tornacsarnokban gyakorol.

Sóvágó Lajos, szövetségi kapitány: „Minden versenyző más szeren próbálja ki magát, Kardos egyéni összetettben mind a hat szeren indul, Boncsér talajon és nyújtón, Kállai és Selmeczi lólengésen, Dudás gyűrűn és korláton, Vecsernyés pedig nyújtón vesz részt a vb-n. Az indulásig a budapesti Tornacsarnokban edzenek, sajnos, Dudás lebetegedett, így pár napig nem tudott gyakorolni, Párizsban is betegen versenyzett a hétvégi világkupán. A többiek állapota rendben van, nincs akadálya a felkészülésüknek.”

Montreálban a magyar női tornát Kovács Zsófia, Dévai Boglárka, Al-Salty Dália és Tömböl Boglárka képviseli.

(MATSZ-MOB, fotó: MTI/Illyés Tibor)

Forrás: www.mob.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>