Finn Gold Cup: Svéd világbajnok, Berecz Zsombor ötödik Balatonföldváron


Berecz Zsombor élete eddigi legjobb vb eredményével az ötödik helyen végzett az Opel Gold Cup finn világbajnokságon Balatonföldváron. A világbajnoki címet a svéd Max Salminen szerezte meg.

A hét futam alapján a 113 indulóból az első tízbe került versenyzők dupla pontszámért futott versenyére a Medal Race-re némi halasztás után gyenge kelet-északkeleti szélben került sor. Berecz végig kitűnően versenyzett. Az első – széllel szemben cirkáló – szakaszon 4. helyen kerülte a bóját, majd a következő hátszélben egyet előrébb lépett.
A második krajcban (cirkáló szakaszon) megerősítette ezt a 3. helyet, és a befutóig tartó hátszélben nagyon türelmes és okos vitorlázással megelőzve a görög Mitakiszt 2. helyen ért célba.

Berecz Zsombor ezzel a nagyszerű eredménnyel megőrízte az 5. pozícióját az összetettben, és eddigi legjobb vb eredményét érte el. A véderedmény igen szorosan alakult, hiszen a világbajnok svéd Salminen és az ötödik magyar finn dinges között csupán hat helyezési pont különbség volt.

A végeredményt itt megtekinthetik.

(MOB Fotó: Cserta Gábor)

Forrás: www.mob.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>