Elbúcsúztatták Mossóczy Líviát, Pataki Ferencre emlékeztek


Kedden délelőtt, a külföldön élő családtagok, barátok, sporttársak, a MOB és a Ferencvárosi TC képviselői jelenlétében a Farkasréti temető Makovecz termében, polgári szertartás keretén belül vettek végső búcsút az augusztus 18-án, 81 éves korában elhunyt Bánhegyi Lászlóné Mossóczy Líviától. A MOB bizottságának képviselői a sírkertben a 100 éve született Pataki Ferenc olimpiai bajnok tornászra is megemlékeztek.

A világ és Európa-bajnok asztaliteniszező urnája előtt a MOB koszorúját Győr Béla, az Emlék és Hagyományőrző Albizottság vezetője helyezte el, és Jakabházyné Mező Máriával, az Albizottság tagjával együtt tisztelegtek a bajnoknő hamvai előtt.

A szertartás végén a hamvakat a családi sírboltban, a két éve elhunyt férj, Bánhegyi László kosárlabdázó olimpikon, Európa-bajnok mellett helyezték örök nyugalomra.

A szertartás után Győr Béla és Jakabházyné Mező Mária elhelyezte a MOB koszorúját, és emlékezett a 100 éve született Pataki Ferenc, tornász olimpiai bajnok sírjánál.

(Győr Béla/MOB)

Forrás: www.mob.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>