Budapest 2024

Rio 2016 – Orbán Viktor szerint Budapest a megfelelő város a 2024-es olimpiára

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Budapest a megfelelő város, megfelelő koncepcióval, a megfelelő időben ahhoz, hogy 2024-ben házigazdája legyen a nyári olimpiának.

TOVÁBB

Orbán Viktor: nyolcszor vertük meg a világot

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország olimpiai sikerei jelentik a 2024-es budapesti ötkarikás pályázat alapját. A kormányfő úgy vélte, Rióban “nyolcszor vertük meg a világot.”

TOVÁBB

Pályázat: Vegyél részt a 2024-es Budapesti Olimpia tervezésében!

Diák ötletpályázat. A tervpályázat célja: A 2024-re Budapestre tervezett Olimpia pályázatának készítői fontosnak tartják a hallgatók és a fiatalság bevonását a tervezési munkálatokba.

TOVÁBB

Rio 2016 – A MOB-elnök szerint a riói szereplésen nem fog múlni a 2024-es pályázat sikere

Borkai Zsolt szerint mérföldkő az 500. magyar érem az olimpiák történetében, amely Kozák Danuta csütörtöki sikerével született meg.

TOVÁBB

Lázár János: minden magyar sportolóra büszkék lehetünk

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elismerését fejezte ki valamennyi, a riói olimpián részt vevő magyar sportolónak.

TOVÁBB

Budapest 2024: Kompakt és kezelhető méretű olimpiát ígért Fürjes Balázs a nemzetközi sajtónak

Kompakt, emberközpontú és kezelhető méretű olimpiát ígért Fürjes Balázs azon a nemzetközi sajtótájékoztatón, melyet a 2024-es magyar pályázat vezetői tartottak kedden Rio de Janeiróban.

TOVÁBB

Rio 2016 – Habsburg György a Budapest 2024-ért kampányol Rióban

Budapest 2024-es olimpiai pályázatának sikere érdekében, életében először jár ötkarikás játékokon Habsburg György, az utolsó magyar király, IV. Károly unokája.

TOVÁBB

Rio 2016 – Áder János találkozott Thomas Bachhal

A Rio de Janeiróban tartózkodó Áder János köztársasági elnök hétfőn találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével, akivel a 2024-es budapesti olimpiarendezési pályázatról is tárgyalt.

TOVÁBB

Rio 2016 – Áder János megnyitotta a Magyar Házat

Magyarországot eddigi olimpiai eredményei feljogosítják a 2024-es pályázatra, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Agenda 2020 programja pedig bátorítja, hogy megtegye – mondta Áder János pénteken Rio de Janeiróban a Magyar Ház nyitóünnepségén.

TOVÁBB

Schmitt Pál: A zongora mellett a tárogató is előkerül

Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, aki számos hazai és nemzetközi megbízatása között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, aki 21 éven keresztól a hazai ötkarikás szervezet élén állt. A sportdiplomatát, a MOB tiszteletbeli elnökét, a 2024-es olimpiarendezési pályázatot segítő Olimpiai Védnökök Testületének első emberét ezúttal - több évtizedes visszatekintéssel - a Nemzet Sportolóit felvonultató sorozatunkban mutatjuk be. TOVÁBB

A vízes vb sikere jó kiindulás lehet Budapestnek a ’24-es olimpiai pályázat pozitív elbírálásában

A Magyarországon tartózkodó Julio Maglione, a FINA elnöke csütörtökön Cornel Marculescu ügyvezető igazgatónak, valamint Gyárfás Tamásnak, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetőjének társaságában tekintette meg a 2017-es vb fő helyszínének, a Dagály Úszóarénának a munkálatait. A FINA vezetői bíznak benne, hogy a 2017-es magyarországi világbajnokság sikeres megrendezése jó kiinduló pont lehet Budapestnek a 2024-es olimpiai pályázat pozitív elbírálásában. A sportdiplomatákat fogadta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is. TOVÁBB

Megalakult az Olimpiai Védnökök Testülete

Megtartotta alakuló ülését csütörtökön a Parlamentben az Olimpiai Védnökök Testülete, amely az Országgyűlés által a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat megvalósításának támogatására létrehozott egyeztető, véleményező és javaslattevő testület.

TOVÁBB

Olimpia 2024: Budapest biztosan végig versenyben marad

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) eltörölte a 2024-es olimpiarendezési pályázatnál a jelöltek köztes szűrését, azaz a szűkített listát.

TOVÁBB