A hatszoros olimpikon Gádorfalvi Áron nyerte a hazai rendezésű Raceboard Eb-t


Gádorfalvi Áron megnyerte a balatonfüredi szörf Raceboard Európa-bajnokságot, amelyen a férfiaknál kettős magyar győzelem, összesen pedig három hazai érem született.

A hat olimpián indult Gádorfalvi a verseny honlapja szerint 12 futamból tizenegyszer „dobogós helyen” tudott végezni, sőt nyolcban ő bizonyult a legjobbnak. Végül 13 helyezési pontjával magabiztosan utasította maga mögé riválisait.

A hat futamban dobogós helyen záró, s ezek közül az egyiket megnyerő Sánta Bence 32-vel a második, a cseh Petr Kucera 35-tel a harmadik lett. Az első tízben van még egy magyar, Körtvélyesi Miklós (75), aki a nyolcadik pozícióban végzett a 71 fős mezőnyben.


A nőknél a lett Ilona Grinberga (22) győzött, a francia Viviane Ventrin (25), valamint a legjobb hazai versenyzőként a harmadik helyen záró Cholnoky Sára (29) előtt. Utóbbi hét futamban is az első háromban zárt, a tizedik etapot pedig megnyerte.

(MTI, fotók: Újvárosi Márk)

Forrás: www.mob.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>